Pàgines

dimarts, 2 d’abril del 2024

Crònica d'en Marc García sobre la Conferència-Recital pel Dia Mundial de la Poesia 2024

 DIJOUS 21 DE MARÇ DE 2024


El passat 21 de març el món commemorava que encara som humans, si més no, de moment. I si en som és, entre d'altres coses, perquè ens emocionem. Un dels vehicles humans més potents per conduir les emocions és la poesia. Com no podia ser d'altra manera, Tintablava. Associació d'Escriptores i Escriptors del Prat va contribuir a aquest humil propòsit, el de recordar-nos humans, celebrant el Dia Mundial de la Poesia entre amics. El nostre president, en Jesús García, va obrir l'acte atorgant una placa al Mariano Martínez, exvicepresident  de Tintablava durant tretze anys, que des d'ahir serà soci d'honor de l'entitat.

A continuació, el professor Joan Puig Malet ens va delectar amb una conferència sobre la

vida i obra d'en Joan Salvat-Papasseit, en el centenari de la seva desaparició. La xerrada, propera i interessant, va repassar la breu però intensa vida del poeta, les seves arrels populars i el seu poderós llegat literari. A més, va ser enriquida amb la lectura d'alguns poemes d'en Papasseit, un per cada llibre que va publicar, per part dels alumnes de l'institut Estany de la Ricarda: María Moya, Núria Jiménez, Julia Mena, Laura Giménez, Cristina Giménez i Áxel Vázquez.

Un cop acabada la conferència, es va iniciar una ronda de lectura de poemes, conduïda

per la presentadora Alicia Gaudí, membre de la junta, amb la lectura del poema XLII de Vicent Andrés Estellés, del seu llibre Obra Completa IV [Horacianes], 2017, que ha estat triat, com la lectura oficial en tots els actes de celebració del Dia Mundial de la Poesia a Catalunya. Diferents poetes ens van regalar els seus versos. Va destacar la intervenció, sincera i emotiva, de la Dora Villalba, poeta del grup de Dones Sàvies del Prat, que ens va
dir un text d'en Mario Benedetti. També calen ressenyar els sonets del poeta local Félix Pérez Herrera, així com les intervencions dels pratencs Mariano Martínez, Antonio García Vega i del santboià Carles Ribó Casanova.

L'acte va concloure amb l'actuació musical del cantautor Marc García Arnau, que va cantar el poema d'en Papasseit Ulls clucs, l'amor, en l'adaptació que va fer-ne fa anys en Joan Manuel Serrat. Addicionalment, va interpretar les seves pròpies adaptacions musicals dels poemes L'amor marcit mai no torna, d'en Jesús García, i Rosario, dinamitera, d'en Miguel Hernández.


Per Marc García Arnau

Fotografies: Quim Torrent


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada