Pàgines

divendres, 24 de setembre del 2010

Presentació

Quan assisteixes a un naixement, albires la vida. I voldries veure el camí, el futur... endevinar la trajectòria. Però cal anar a pams.

El passat dia 12 d´abril d´aquest any 2010, un grup –millor potser, un equip- de nou pratenques i pratencs (Mariano, Óscar, Marta, Josep, Joan, Margarida, Gema, Rosa i jo mateix) vàrem fundar l´”Associació d´escriptors del Prat ´tintablava´”, que ara ja començar a caminar després d´esmerçar-hi trobades, esforços, capteniments, projectes i il.lusions.

Aquestes ratlles són de benvinguda per a tots, i molt especialment per als nostres associats, a qui estem molt agraïts per la confiança que ens han donat.

Volem ser austers en el pressupost, però emprenedors i dinàmics en les nostres activitats; en definitiva, volem donar un lloc a la paraula. I què farem? Doncs obrir una altra finestra cultural a la ciutat, difonent la cultura literària en tots els seus àmbits, aspectes i gèneres. I com? Amb conferències, col.loquis, xerrades, recitals de poesia, actuacions teatrals, presentació de llibres d´autors locals, comunicació i actualitat, sessions a escoles i instituts i convocatòria de premis literaris. La ferma previsió és l´execució durant el curs, de sis actes més un recital de poesia, a part de la presentació de tots els llibres d´autors locals que ens sol.licitin . La intenció, a més, és que de les sis conferències-col.loqui per curs, la meitat estiguin protagonitzades per escriptors del Prat i l´altra meitat, per escriptors de fora. Tant a uns com als altres, l´única cosa que els demanem és que hagin publicat algun llibre i que, sobretot, ens ensenyin moltes coses i alhora, ens les expliquin molt bé.

Per a la difusió de les nostres activitats podreu consultar el bloc tintablava.blogspot.com, i també podeu emetre les vostres opinions o comunicar-vos amb l´entitat a través del nostre correu electrònic tintablava@gmail.com. El bloc d´internet serà molt actiu, doncs anirem anunciant tot el que farem i quan ja hagi passat, hi haurà la crònica i la valoració corresponents. En aquest apartat, cal destacar que els nostres socis sempre tindran una comunicació personalitzada de tot allò que tingui a veure amb l´associació (actes, presentacions, recitals, assemblees...).

Així mateix, tenim el goig de comunicar-vos la primícia de què gaudirem de la col.laboració excepcional de l´artista pratenc Xavier Mateo. I què ens aportarà el Xavier? Ni més ni menys que una creació escultòrica única que es lliurarà com a testimoni d´agraïment a cadascuna de les persones –conferenciants i poetes- que ens acompanyin al llarg d´aquest curs 2010-2011.

Per altra banda, crec que és necessari també puntualitzar –donat que hem tingut algunes consultes al respecte- que la protecció de les dades de les persones associades a l´entitat és un principi ètic de la nostra associació: sota cap concepte ni per cap motiu ni en cap circumstància, les dades dels nostres socis no seran mai cedides a ningú (ni a d´altres persones, ni a d´altres organitzacions, ni a d´altres societats).

Voldria finalitzar la meva comunicació agraint profundament i sentidament a tots els socis la seva adhesió i confiança, al Xavier Mateo la seva impagable generositat i a l´Ajuntament del Prat la seva consideració en cedir-nos espais públics per a les nostres activitats. En breu, tindreu informació detallada dels actes a celebrar el proper trimestre (d´octubre a desembre); els socis, personalment i directament, i la resta de simpatitzants (esteu, per suposat, tots convidats als actes), consultant el bloc a la xarxa.

Ha estat la primera presa de contacte, però de ben segur que no serà l´última.

Rebeu una cordial salutació,

Vicenç Tierra

President


El Prat de Llobregat, setembre del 2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada