Pàgines

dilluns, 29 d’abril del 2024

CRÒNICA DE L’ACTE DE LLIURAMENT DE PREMIS DEL CONCURS LITERARI TINTABLAVA 2024

LLIURAMENT DE PREMIS DEL CERTAMEN LITERARI TINTABLAVA 2024 PER A JOVES DEL PRAT 

XIII de Microrelats, XI de Poemes i VII de Relats socials i/o solidaris 

DIJOUS 24 D’ABRIL DE 2024


L'endemà de Sant Jordi, encara amb la ressaca de llibres i roses desdibuixades, ens retrobem a la Sala d'Actes del Cèntric per celebrar i fer efectiu el lliurament dels premis del Certamen Literari Tintablava per a Joves del Prat.

Dins d'un ambient distès, presentat per Naomi Gómez i Oriol Garcia, la Dèbora García, regidora d'Esports i Joventut de l'Ajuntament del Prat, agraeix a Tintablava l'organització d'aquest Certamen i anima el jovent a no deixar d'escriure, "perquè les vostres paraules tenen molta força". En Jesús García, president de Tintablava, ho corrobora i agraeix la col·laboració de l'Ajuntament, de la llibreria Drac-Atenea i del 9Cèntric, per fer possibles aquests premis; així com dels membres del professorat que animen el seu alumnat a participar-hi. Satisfet, ens avança que enguany els treballs presentats ja s'acosten als nivells de pre-pandèmia (110 escrits, dels quals: 41 microrelats, 33 poemes i 36 relats socials o solidaris), la majoria escrits en català (un 75% del total) i per noies (un 80% de la participació).

Alhora ens recorda que s'atorguen tres premis per a cada modalitat consistents en 150€ per al 1r Premi, 100€ per al 2n i 50€ per al 3r; tots ells a bescanviar per béns culturals en negocis locals. A més, per als primers premis, també un dinar per a dues persones al 9Cèntric. Però sens dubte el millor premi és poder compartir els seus escrits amb nosaltres i també al blog de Tintablava: un reconeixement al seu esforç i a la seva capacitat creativa, tot i les dificultats que els respectius jurats tenen per escollir-ne només tres. Per això, en representació al bon fer de la resta de participants, s'atorga també un reconeixement al participant més jove no premiat.

Tot seguit, la Naomi i l'Oriol han anat enunciant els textos premiats d'enguany:

XIII de Microrelats: 
1r Premi: MEDUSA de Lucía Jarabo ["un crit que puja per la gola, com si tot fos presagi d'un final"]
2n Premi: BUIDOR de Mar Izquierdo ["Ploro. Ploro tant com puc. No retinc res"]
3r Premi: ANIVERSARI de Núria Villate ["Amb el temps l'u és déu; el vint, quaranta; el cinquanta, setanta"]

XI de Poemes:
1r Premi: SONETO A UN AMOR CON CUIDADO de Sarah Ajtirah ["quiero encontrar mi brillo en tu mirada"]
2n Premi: FERIDES de Lucía Jarabo ["Trobaré la manera de dir-ho?"]
3r Premi: VINE, VINE AMB TOT d'Inés Alcázar ["L'amor són dos cossos connectats en una ànima"]
Accèssit (acord Jurat): LLUITA ESCOLAR de Laura Jiménez ["No m'agraden les mirades que sento al passar"]

VII de Relats socials i/o solidaris:
1r Premi: TROBANT LA LLUM EN LA FOSCOR de Nikola Hondarza ["... i es convertia en el guia dels sense sostre, un far en la foscor de la indiferència"]
2n Premi: UN CEL LLIURE de Sarah Ajtirah ["Una nena innocent, víctima d'un problema d'adults jugant a governar com nens..."]
3r Premi: SILENCIS TRENCATS d'Idaira Piñol ["... cada titular és un punyal al cor"]

I entre timideses, inquietuds i satisfaccions, tothom ha pogut llegir en públic els seus escrits premiats, agraint prèviament a la família, als mestres, al jurat, a Tintablava i/o a les amistats, tot el suport que han rebut per arribar fins aquí. Sens dubte, una vetllada amb caliu. Un jovent que promet!

Sigui com sigui, el més important és que sabem que aquesta fita no és un punt i final per les persones guardonades ni per la resta de participants, sinó que tan sols és un punt i seguit que desitgem que els obri moltes portes d'ara endavant.

Feu el que feu no deixeu mai d'escriure!

Per la Núria Abelló
Fotografies d’en Quim Torrent





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada