Pàgines

diumenge, 30 d’abril del 2023

CRÒNICA DE L’ACTE DE LLIURAMENT DE PREMIS DEL CONCURS LITERARI TINTABLAVA 2023

XIIè de Microrelats, Xè de Poemes i VIè de Relats solidaris i/o socials

DILLUNS 24 D’ABRIL DE 2023

Aquest any podem dir amb propietat que “ningú ens ha robat el mes d’abril”... i el seu rovell, la diada de Sant Jordi, ha lluït com poques vegades al llarg de la seva història, plena a vessar de roses, llibres i un xic de felicitat al cor de les persones:

“Descobrint aquest cel blau,
com si fos la primera vegada,
i aquesta olor tan fresca
a esparreguera,
a roses humides
i a espigues verdes
que tot ho embolcalla”.

Lluny ja la tenebra enganxosa, l’aspra foscor, que, envoltant-nos amb la seva fredor, ens volia fer prendre, arribant a la bifurcació de la vida i la mort, el camí equivocat.

Però, ja us dic, aquest any, abril ha tornat pletòric i ens ha ofert la il·lusió de viure, novament, una diada plena de llum i alegria.

I, com no podia ser d'una altra manera, a cavall de la primavera, també ens ha arribat el Concurs literari de Tintablava, és a dir "el Concurs dels Joves del Prat", atès que són ells els veritables protagonistes.

Una vegada més, la veu de les nostres guardonades, ha ressonat a dins la sala d’actes del Cèntric dient poemes o llegint relats, versos o frases, paraules plenes de sentiment, passió o denúncia social... Un cop més, un nombrós i molt implicat públic trencava, amb aplaudiments, el silenci que, mentre es feia la lectura, omplia la sala com una boira espessa.

No ni ha millor guardó per aquesta joventut que s’enfronta, per primer cop a un escenari, que aquest efusiu reconeixement del seu treball.

Al final de l'acte, va tenir lloc un fet poc comú en els concursos, es va fer una "Menció Honorífica" a tots els participants no premiats. Aquesta menció es va personificar en la concursant més jove de tot el Certamen; va pujar a l'escenari a llegir el seu treball i, en acabar, el públic va respondre amb un fort aplaudiment, valorant i agraint, així, a tots els concursants absents la seva participació, atès que sense ells no hi hauria concurs.

Per Jesús García Moreno


Fotografia: Quim Torrent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada