Pàgines

diumenge, 21 de novembre del 2021

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI

El repte d'escriure i el plaer de fer xarxa amb la resta de novells

a càrrec del Club CreAcció

DILLUNS 15 D'octubre de 2021

"Escriure pel plaer de sentir, de crear i de comunicar-ho als altres..."

En aquesta idea fundacional del Club de CreAcció subjau el leitmotiv de l'”Associació d'Escriptors del Prat de Llobregat, Tintablava", i que diu així:  "Un lloc per a la paraula".


Els representants del Club CreAcció, que aquesta tarda seran els protagonistes de la conferència-col·loqui organitzada per Tintablava, van donant-li els darrers tocs a la logística organitzativa: "... Millor tots a baix a prop del públic... dret només el membre que li pertoqui parlar... llegir millor a dalt, asseguts, sense mascareta i amb el micròfon de sobre taula."


Tot queda vist i perfilat, demostrant la ben entesa que impera dins el grup...

Arribada l'hora del començament, la companya de Tintablava, la Núria Abelló, fa la introducció de l'esdeveniment tot presentant el grup i donant la paraula a la Mar González, que farà de conductora de l'acte, i que inicia la xerrada explicant que això que va néixer un dia de l'any 2014 com un club d'animació a l'escriptura per a totes aquelles persones que sentint al seu interior l'impuls de l'expressió literària, trobessin a faltar una empenta, una ajuda per agafar embranzida, ha resultat força productiu i convincent donat que hi ha hagut anys en els quals han sigut fins a trenta participants; des de llavors, alguns membres han publicat els seus primers llibres i, fins i tot, han obtingut premis en concursos literaris.


La Mar González, la
Madaly Ortiz, l’Olga Martín, la Montse Baduell, la Carmen Gómez Pujol, el Joel Maniviesa i tants d'altres, han trobat, tot fent pinya entorn de la paraula, escrita i dita, una mena d'aixeta per on extreure a la llum els seus afanys per comunicar el contingut de les seves pàgines; pàgines que escrites en la solitud del creador, sovint acaben dins la solitud d'un calaix o cobertes per la pols d'un arxiu, a l'espera d'un futur que, en la major part dels casos, mai no arriba, bé per la desconfiança en la pròpia capacitat o per la manca de comprensió i guia, estímuls molt necessaris, sobretot, en els primers moments del nostre bateig creatiu.

Trobar algunes persones que, sentint com nosaltres, ens escoltin amb la senzillesa i el respecte d'uns iguals, opinant constructivament sobre allò tan íntim, tan estimat com les nostres obres, per molt petites, per molt insignificants que puguin semblar, ens fa créixer, madurar i ajuda a treure la fullaraca del camí.


Un camí que no té per què arribar a cap lloc, donat que, com deia Antonio Machado, "Se hace camino al andar..."

El camí és vida, i el fet de caminar sempre té un perquè, una raó que ens engrandeix si som
capaços de comunicar-nos els uns amb els altres... I la literatura és una bona eina per aquesta tasca tan feixuga.

La nostra felicitació per al Club CreAcció i la seva estimulant tasca vers la creació literària.
Jesús García

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada