Pàgines

dijous, 3 d’octubre del 2019


OBRINT LES PORTES DEL DESÈ ANIVERSARI

Benvolgudes i benvolguts,

Qui ho havia de dir... I ja ens disposem a iniciar el desè aniversari de la nostra entitat. Serà un curs ple d’activitats, de sorpreses i de celebracions. I tot i que pot semblar -com sempre- un  mer protocol, resulta molt important per a nosaltres que els socis i sòcies de “tintablava” sigueu els primers en conèixer  anticipadament tota la programació del 2019-2020.
Heu de saber, abans de res, que al llarg d’aquest mes de setembre, rebreu juntament amb el regal anual, senzill, però com sempre, útil i amb la nostra identitat, un altre regal molt d’agrair: un llibre titulat La guerra del Quim, que recull les memòries de Joaquim Marimón Vila, transcrites i recollides pel seu fill, l’entranyable amic i consoci Fermí MARIMÓN; i precisament el Fermí ha volgut obsequiar a tots i cadascun dels socis de la nostra entitat amb un exemplar del llibre, del qual no se’n farà presentació.
El proper mes d’octubre iniciarem les conferències-col·loqui en el marc habitual de la Sala d’actes del “Cèntric” i en horari, com sempre, de les 19’15h. El mateix dia que se li lliurarà el guardó de SOCI D’HONOR al Joan Puig Malet, el dijous dia 24 d’octubre, inaugurarà el curs el Dr. Román GUBERN, escriptor i historiador del cinema, que ens oferirà -amb la col·laboració de Rosa Delgado Leyva- una apassionant conferència: El lenguaje de la luz en el cine”. El dimarts dia 26 de novembre intervindran els ornitòlegs Ferran LÓPEZ i José Luis COPETE juntament amb el periodista José David MUÑOZ, per parlar-nos de “El Birdwatching, un fenomen global”El divendres dia 20 de desembre, la Montse ENGUITA, productora multi-disciplinar en cultura i educacióens proposarà una xerrada sobre què passa després de què “Baixa el teló”.
Val a dir, així mateix, que per a la resta del curs, des del gener fins al juny del 2020, ja tenim el compromís i la confirmació de la seva intervenció per part de: el Josep MARÍN, que fou campió d’Europa i sots-campió del món de marxa atlètica; la poetessa Irma ESTOPIÑÁ; el Club CreAcció, d’amants de l’escriptura del Prat; l’Associació d’AMICS DE L’AERONÀUTICA, i la pedagoga i cantautora Merche PÉREZ, que clourà el curs.

 No faltarà pel Sant Jordi del 2020 la cita amb els joves de la ciutat, protagonistes del Certamen literari de tintablava en els seus tres apartats: microrelats, poemes i relats socials i/o solidaris. Cal que sapigueu que aquest passat abril del 2019, més de 150 treballs dels nois i noies dels centres de secundària del Prat varen optar als premis.
I publicarem igualment pel Sant Jordi del 2020 el nostre desè llibre. En aquest cas, ja l’ha culminat l’admirat amic i historiador pratenc Josep Ferret: es titula El Prat vuitcentista. No us el podeu perdre, doncs sedueix molt tenir al davant -d’una tirada- amb tots els seus ets i uts, un segle de la vida pratenca.
Aquest any, a més, hi haurà una publicació extra: recollirem en un volum, tots els textos guardonats del Premi Literari de “tintablava” per a joves del Prat des del seu primer certamen (any 2012), incloent també els del 2020.
El mes de març de l’any vinent, i com a culminació de la celebració del desè aniversari, tindrem una TROBADA CULTURAL a l’Auditori del Cèntric, molt especialment protagonitzada per la gent jove, amb intervencions de música, poesia, teatre i cant coral.
Puntualment, ja anireu tenint notícia de tos els esdeveniments.
Amb l’agraïment també a totes aquelles persones que col·laboren desinteressadament amb tintablava, us faig arribar afecte i molta gratitud pel vostre suport en nom de tots els altres membres de la junta directiva de l’entitat (Mariano Martínez, Gema Vicente, Josep Ruiz, Núria Abelló, Anna Colominas, Rocío Ortega i Jesús García) i en el meu propi.


El President,  Vicenç Tierra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada