Pàgines

dimecres, 24 de gener del 2018

CONFERÈNCIA

QUIN(S) MODEL(S) EDUCATIU(S) HAN DE PROJECTAR-SE EN UNA ESCOLA D’ARTS DEL SXXI, UBICADA AL PRAT DEL LLOBREGAT.
OPORTUNITATS, DILEMES I RESISTÈNCIES
a càrrec del Claustre de professors de l'Escola d'Arts
DIvendreS 19 DE gener DE 2018


El passat dia 19 de gener, el claustre de professionals de l’Escola d’Arts del Prat de Llobregat, invitats per la Associació d’escriptors del Prat, tintablava, va fer una xerrada-col·loqui per  presentar-nos la seva activitat docent i les oportunitats, dilemes i resistències que es donen en cada una de les diferents modalitats d’art que s’ensenyen a l’Escola.

No ha estat aquesta presentació un acte exempt d’una certa càrrega commemorativa, donat que el passat any 2017, es va celebrar el 40è aniversari de l’Escola d’Arts del Prat que, en l’actualitat, i des de l’any 1995, està representada per l’Associació d’Amics de l’Art del Prat.

Però, sens dubte, el més interessant de l’acte ha estat la seva posada en escena del missatge amb el quan han  afrontat l’ensenyament i l’aprenentatge de l’art, en les seves diferents branques, amb un criteri pedagògicament molt modern i orientat a les noves tendències participatives entre alumnes i mestres.

Com no podia ser de cap altre manera, mitjançant la seva capacitat creativa, ens van presentar una “performance” grupal, portada a terme per tot l’equip de professionals del centre, dins la qual van emprar diferents eines didàctiques, con ara, objectes d’us quotidià a l’escola, ceràmiques, pintures i esmalts, peces totes elles elaborades pels alumnes, a més de gravacions en àudio i vídeo, a on es podien veure i escoltar, de forma directe, activitats desenvolupades a les aules. Així, cada un del ponents, va presentar-nos la seva activitat pedagògica, activitat que és el resultat d’una tasca, molt intensa, de recerca d’idees, de continguts pedagògics, de repensar metodologies i models educatius que, posats en acció, siguin capaços de convertir un model d’escola tradicional de belles arts en un centre de formació d’arts visuals contemporani.


Essent capaços, al mateix temps, de endinsar-se en el nou programa municipal d’Educació, Cultura i Comunitat, un repte que pretén establir relacions de cooperació en projectes creatius amb diferents centres i escoles de primària i secundària del seu entorn.
Una tasca de propostes educatives, que com tota planificació pedagògica ben treballada, i ben conduïda, no dubten, arribarà a donar esplèndids fruits. 
   
Des d’aquí  volem donar les gràcies a cadascun del membres del claustre de professionals de l’Escola d’Art del Prat per la seva tasca.




Jesús García Moreno

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada