Pàgines

dilluns, 25 d’abril del 2016

LLIURAMENT DE PREMIS DEL CINQUÈ CONCURS DE MICRORELATS
I TERCER CONCURS DE POEMES tintablava per a joves del Prat

DIVENDRES 22 ABRIL 2016


El dia 22 d'abril tingué lloc, a la Sala d’Actes de la Biblioteca Municipal “Antonio Martín” del Cèntric, el llirament de guardons als guanyadors del Cinquè Concurs de Microrelats i Tercer Concurs de Poemes tintablava per a Joves del Prat.

Tot acte que promogui la reunió de persones per a la expressió de qualsevol activitat social és, per si mateix, un esdeveniment lloable, molt més si aquest acte és per  reconèixer  i encoratjar la incipient tasca literària del nostre jovent, com a preàmbul d’una data tan assenyalada com la diada de Sant Jordi, diada literària per excel·lència a casa nostra.

Per a mi, ha estat la primera vegada que hi participava com a membre del Jurat del concurs de poesia, i la experiència m'ha resultat senzillament il·lusionant. D'altres vegades ja havia tingut oportunitat de ser-ho, però mai orientat a autors tan joves. Ser jurat sempre ha estat per a mi una tasca plena de dificultat; i molt més quan es tracta de jutjar l’obra il·lusionada d'uns joves que tot plegat comencen a donar els seus primers passos per l'agrest i formós camí de las lletres.

Com evitar, doncs, que una possible desmotivació pogués evitar en un futur valuoses aportacions a la poesia o a la narrativa? Malauradament no tinc la resposta. El que si puc dir és que les decisions, probablement injustes per a alguns, han estat preses amb honestedat envers la poesia i cap a un mateix; tot i felicitant els participants per l'alt nivell dels treballs presentats. 

L'obertura de l'acte va ser feta per en Vicenç Tierra, president de l’Associació
d’Escriptors tintablava, i per la Regidora de Cultura Anna Martí. El seus parlaments van destacar, com a molt valuosa, la implicació dels professors i professores dels Instituts del Prat, donant suport i orientant els alumnes participants, així com la satisfacció per la qualitat global dels poemes i  dels microrelats presentats.
Vicenç Tierra, entre d'altres temes, va comunicar la intenció de crear un grup de treball per actualitzar les bases que regiran la presentació del treballs a les properes convocatòries del concurs.

El poeta Marc García Arnau va realitzar, com a introducció al lliurament de premis, la interpretació d'alguns poemes propis presentats en les seves actuacions a prestigiosos Slams Poetics d'arreu de Catalunya. La seva actuació plena de ritme i frescor va ser molt aplaudida, donant lluentor a l'acte.

Una vegada ple l'ambient de vibracions poètiques, pujaren a l’entarimat el joves premiats, els quals, després de rebre el seus corresponents premis de mans dels membres del jurat, van llegir els seus treballs literaris amb un exclusiu acompanyament musical del mestre Josep Alonso, expressament seleccionat per a cada un dels microrelats i poemes premiats.

Els joves escriptors van rebre els encoratjadors aplaudiments del públic, que gaire bé omplia la sala d'actes.
Donant  per finalitzat el esdeveniment fins el proper any.


Per Jesús García Moreno

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada