Pàgines

dissabte, 13 d’abril del 2013


"L’escriptor Ramon Solsona, premi Sant Jordi de novel·la 2010, ha vingut al Cèntric el dijous 11 d’abril per fer la conferència sobre: ESCRIURE AVUI. ENTRE L’ARCAISME I EL BARBARISME.
De paraula fluida i planera ens ha parlat molt didàcticament sobre l’evolució de la llengua catalana i la literatura, fent-nos veure també en la situació que ens trobem.
Ha començat per presentar-se, explicant la seva trajectòria i valorant força el poder guanyar-se la vida escrivint en català; no només com a novel·lista o poeta – que amb això no n’hi hauria prou- sinó també com a col·laborador en diaris, guions televisius o programes radiofònics.
Es defineix com a creador, i per tant pot permetre’s unes llibertats; això farà que alguns dels seus personatges facin servir barbarismes amb tota naturalitat.
Explic​a​ que ha incorporat formes incorrectes de forma convençuda i per això va rebre moltes crítiques. Per a ell només és una forma literària creativa. ​Però aclareix que no defensa que es parli el català de qualsevol manera.
Finalment ens ha fet somriure a tots amb la lectura d’uns sonets de versos satírics que van ser força aplaudits.
​I, com a altres convidats, al final de l’acte​, tintablava li lliurà ​la Cal·líope, ​l’estatueta representativa de l’entitat.”

Anna Maria Llobet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada