Pàgines

diumenge, 1 de març del 2020


El proppassat divendres dia 28 de febrer, data en què se celebra precisament el "Día de Andalucía", va tenir lloc al local social de l' Associació "Casa de Andalucía del Prat" (amb la col·laboració de "tintablava") la presentació del llibre Sevillanos entre tulipanes, del nostre amic i consoci, el poeta i escriptor pratenc Paco Mármol.



Amb la presència d'autoritats i una sala d'actes ben plena, varen fer la presentació -després de la benvinguda de la presidenta de l'entitat- l'editora i el president de "tintablava".

El llibre, una novel·la escrita amb un llenguatge atractiu, senzill i col·loquial, és realment un document extens de memòria històrica, doncs ens parla amb una narració fluida i
detallista, de l'estada com a emigrants a Holanda, d' uns joves andalusos cap allà entre els anys seixanta i setanta del segle XX. És un veritable manual de geografia holandesa i sevillana i també de música, autòctona i, igualment, de la moderna d' aquells temps. I, així  mateix, un compendi de crònica, reportatge i descripció de personatges que donen testimoni de pensaments, sentiments, fets, relacions, sensibilitats i fins i tot, opinions.

En l'epíleg del llibre, hi ha una mena de sumari d'autors, personatges, representants, artistes, (que encara que sigui amb nom figurat, apareixen a la novel·la)... I també de "lletres flamenques"... En definitiva, el Paco Mármol més autèntic..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada