Pàgines

dissabte, 23 de març del 2019


PRESENTACIÓ DEL POEMARI “MÁS ALLÁ DE LAS PALABRAS”,
DE JESÚS GARCÍA MORENO
Dijous 21 DE MARÇ DEL 2019

El passat dia 21 de març, a l’ensems “Dia Mundial de la Poesia”, l’amic, consoci i membre de la Junta Directiva de “tintablava” Jesús García Moreno, va presentar a la Llibreria “Drac” -plena de gom a gom- el seu nou llibre de poemes Más allá de las palabras.

L’autor no es conforma solament amb el joc del llenguatge sinó que opta per accedir al que hi ha més enllà del llenguatge, de les paraules, de la sonoritat i del ritme de la música poètica. Els seus versos són testimoni d’unes essències i d’unes tendències i transmeten el seu inequívoc compromís ètic. Com deia Federico García Lorca, com si d’un oxímoron es tractés, “La poesia no quiere adeptos, quiere amantes”.
Al llibre hi ha poemes exquisits de forma i de contingut. I és que per al poeta, les fites de la vida no
passen desapercebudes; ni tampoc ho fa la realitat de l’entorn vital del dia a dia d’una gran ciutat; ni la introspecció profunda dels dubtes, de la tristesa, del desconsol o, fins i tot, al contrari, de l’estímul.

Aquest llibre Más allá de las palabras, de Jesús García Moreno, vol fer-se ressò (en alguns casos, amb dosi de tristesa, malenconia i fins i tot, indignació) de la societat en la qual ens ha tocat viure; però, al mateix temps, el poeta també aposta per la poesia formal, amb el seus ingredients del cant a la bellesa, al ritme, a la musicalitat i, igualment, al sentiment i al cor... A això que avui dia es denomina, amb tant d’èxit, la intel·ligència emocional.

El llibre, publicat per “Ediciones Rilke” de Madrid, consta de 68 poemes repartits en quatre parts.

L’acte va fer goig perquè no es va tractar d’una presentació merament formal i protocol·lària sinó que va ser molt activa i atractiva,  amb molt de caliu, donat que es van llegir, gairebé “interpretar”, uns quants poemes del llibre, molts per part de l’autor però àdhuc per part de la família: els seus fills Albert, Marc i Marta, l’Anna Mitjans, i igualment per part del Josep Costa.

Precisament el seu fill Marc García li va musicar un dels poemes i el va interpretar cantant-lo per a tots els assistents, acompanyant-se de la seva guitarra.

Llegiu i rellegiu, sense pressa, parsimoniosament, els poemes d’aquest Más allá de las palabras, tornant enrere sobre els passos caminats ja, si és que us cal. En aquest cas, una immersió ens resultarà del tot gratificant.

Vicenç TIERRA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada