Pàgines

dilluns, 15 d’octubre del 2018


CONFERÈNCIA

“CÓMO NOS INFLUYE LA LUNA”
a càrrec de Petra Colmena López, astròloga
DIMECRES 10 D’OCTUBRE DE 2018

En arribar a la sala ens indiquen que hem d’escriure en un paper en blanc la nostra data de naixement. Comencem així el novè curs a l’Associació d’Escriptors del Prat amb Petra Colmena i la seva visió particular i rica de l’energia que transmet la lluna al nostre planeta i en especial a les persones.

L’escriptora i membre de la junta de tintablava, Núria Abelló, ens presenta la ponent com una estudiosa infatigable del món de l’astrologia que s’ha format a escoles tradicionals, humanístiques, socials i psicològiques, però que sobretot ha après “a través dels anys amb la pròpia experiència del dia a dia”. La seva motivació per aquest àmbit l’ha portat a assistir a congressos a diferents ciutats de l’estat espanyol i a col·laborar amb diaris i revistes locals i internacionals. A més de realitzar diferents classes i tallers en centres de Barcelona i El Prat, ha publicat tres llibres relacionats amb la matèria: La poesia de los astros (1997), La prosa de la vida (1998) i La Astrologia del 2001 (1999).


Petra inicia la seva ponència donant a conèixer que una de les finalitats de l’astrologia és deduir el comportament humà per mitjà d’observacions del moviment dels astres. En aquesta línia, ens indica que la lluna té una influència visible en el medi marí (amb la pujada i baixada de les marees) i que molta saviesa popular relacionada amb la pagesia i el creixement de les plantes s’ha basat durant anys amb el calendari lunar. D’aquesta manera ens introdueix amb una imatge en les vuit Fases Lunars, que duren aproximadament un mes (28 dies): la lluna nova, la lluna creixent, el quart creixent, la lluna gibosa, la lluna plena, la lluna gibosa minvant, el quart minvant i la lluna balsàmica. Amb un breu incís, remarca que durant aquests 28 dies, la lluna també passa pels 12 Signes del Zodíac (Àries, Taure, Bessons, Cranc, Lleó, Verge, Balança, Escorpí, Sagitari, Capricorn, Aquari i Peixos), i que per aquesta raó totes les persones tenim també una resposta emocional vinculada a un d’aquest signes.

Per fer-ho tot més entenedor i pràctic, agafa un dels papers doblegats i comença a teclejar la xifra en un programa que indica la posició de la lluna en una data concreta. Així, una a una, va introduint les dates de naixement d’alguns dels presents i comentant la fase lunar, el percentatge d’il·luminació, l’edat de la lluna i el signe del zodíac d’aquell dia en concret i com cada una d’aquestes variables pot predir la projecció i comportament de la persona que ha nascut aquell dia. Curiosament moltes dates són en lluna minvant...

Ara bé, Petra és molt conscient que “naixem amb un esquema que anem modelant” i que “la resposta emocional també dependrà de les vivències en la infància, l’entorn social i familiar i el lloc de residència”.

Gràcies Petra per fer-nos veure la riquesa de la diferència i recordar-nos que la lluna ens orienta des del naixement cap a un perfil de persona que anem construint a partir de les experiències i vivències en el nostre entorn. I és que com diu un dels molts refranys populars que has volgut comentar: “Sembra en creixent i arrenca en minvant, i tindràs un lli com un gegant”.


Anna Colominas Abelló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada