dissabte, 16 de setembre de 2017

MÉS HORITZÓ

Es podria interpretar ja com un “clàssic” aquest contacte que cada any pel mes de setembre mantinc amb tots vosaltres, benvolguts socis i sòcies de “tintablava”, amb aquestes línies que volen ser quelcom semblant a obrir una porta, però una porta que realment només estava ajustada; doncs el tràfec de principis de l’estiu a l’associació resulta palmari per tal de deixar visibles totes les activitats del curs a punt d’engegar, en aquest cas el curs 2017-2018.

I ara realment la porta està ja oberta de bat a bat i podem albirar en tota la seva dimensió l’horitzó del nou curs, horitzó que té, a més, alguna novetat molt important.

D’aquí a no gaires dies, iniciarem les activitats habituals de les conferències, que en aquest primer trimestre estan completades i en ferm quant a la seva programació, en el seu horari habitual de les 19’15h a la Sala d’actes de la Biblioteca Antonio Martín, al Cèntric: el dimarts dia 17 d’octubre inaugura el curs la Carlota DOBAÑO, investigadora científica, que ens parlarà de “La vacunació infantil: el major èxit en salut pública del segle XX”; el dijous dia 16 de novembre rebrem l’advocat Pere AZUARA, que ens presentarà “Advocats de cine”; el dimarts dia 12 de desembre omplirà el nostre àmbit la cantautora Sílvia COMES, amb “GLORIA es verdad. Decirla me hace libre. Escucharla nos hace FUERTES”. Hi esteu convidats a assistir-hi, i de ben segur que quedarem satisfets.

Val a dir també que per a la resta del curs des del mes de gener fins al mes de juny del 2018, ja tenim la confirmació i el compromís de la seva intervenció, de l’Elisa GARCÍA, professora de l’Escola d’Arts del Prat, del Jaume PUIG i la Glòria CASAS, promotors del Museu Etnològic del Prat, del Joan ROSELL, gran expert en mineralogia especialment del Baix Llobregat, del Xavi GIMÉNEZ, autor i director teatral, i del director de cinema Joan MARIMÓN, que clourà el curs. Ja anireu coneixent el dia i l’hora de les seves intervencions.

Com podeu veure, des de l’octubre del 2017 fins al juny del 2018, ens visitaran un estol de persones i personatges pratencs i pratenques de molta vàlua en el seu espai, ja sigui científic, artístic, cultural o d’investigació i difusió.

Per altra banda, no deixeu de seguir-nos a Facebook (Facebook.com/tintablava) i consulteu el nostre Blog (tintablava.blogspot.com), on hi trobareu els testimonis de tot allò que fem. Però igualment us emplaço a entrar al link  https://issuu.com/tintablava  que us donarà accés directe a l’apartat d’Internet on hi tenim -per a la seva lectura gratuïta- tots els nostres set llibres publicats fins ara.  Precisament aquest mes afegirem: Teatre Kaddish. 40 anys d´história (2015), El Prat. Un viatge musical al (2016)  i Pagesos i pageses del Prat (2017).

A l’inici d’aquest  escrit us parlava d’una novetat molt important: doncs sí, el Certamen Literari per a Joves del Prat, que sempre ha tingut i té el suport i la col·laboració de la Regidoria de Joventut, Igualtat i Solidaritat de l’Ajuntament del Prat, obre una nova finestra amb la creació del que serà el Primer Concurs de Relats solidaris i socials, que comptarà amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. Per tant, pel Sant Jordi del 2018 tindrem el Setè Premi de Microrelats, el Cinquè Premi de Poemes i el Primer Premi de Relats solidaris i socials

I, és clar, publicarem pel Sant Jordi del 2018 -com no podia ser d’altra manera-, el nostre llibre d’essències pratenques, que serà el vuitè; en aquest cas, hi està ja treballant en ell en Josep COSTA, que fou fundador i alma mater del Teatre Kaddish durant quaranta anys.

No puc deixar de palesar el nostre reconeixement a totes aquelles persones que d’una manera o d’una altra col·laboren desinteressadament amb “tintablava”: els mateixos conferenciants , els professors i professores dels centres de secundària de la ciutat  i, així mateix, els membres dels jurats del nostre Concurs literari per als joves del Prat.

Aquest curs, també, i dintre dels propers mesos, us enviarem de part de “tintablava” a totes les persones associades, un regal, senzill però actual i ple d’utilitat i identitat.

Rebeu, com sempre, afecte i molta gratitud pel vostre suport en nom de tots els altres membres de la junta directiva de l’entitat (Mariano Martínez, Gema Vicente, Josep Ruiz, Núria Abelló , Anna Colominas, Rocío Ortega i Jesús García) i en el meu propi. 

El president,

Vicenç Tierra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada