Pàgines

dijous, 20 d’abril del 2017

LLIURAMENT DE PREMIS "tintablava"
VI CONCURS LITERARI DE MICRORELATS I IV DE POEMES
DImEcres 19 D’ABRIL de 2017
Un nou any la Sala d'Actes de la "Biblioteca Antonio Marín" del Cèntric torna a fer el ple per celebrar el lliurament dels premis "tintablava" que enguany es corresponen amb el VI Concurs literari de Microrelats i el IV de Poemes.
En Marc García, conductor de l'acte, ens va presentant d'una manera informal i simpàtica els diferents interlocutors i molt especialment les sis guanyadores, les autèntiques protagonistes d'aquesta trobada.
En primer lloc, en Vicenç Tierra, president de tintablava, agraeix l’assistència de tots els presents i sobretot la implicació de l’Ajuntament del Prat, els centres educatius i el professorat, així com la difícil tasca del jurat. I alhora, satisfet, ens vol fer saber que és un goig constatar que aquest certamen s'estigui consolidant any rere any, perquè va guanyant en participació i en qualitat i va deixant empremta entre el jovent del Prat. En aquest sentit felicita a tots els participants i en destaca la qualitat de les obres guanyadores, amb la confiança que les seves autores no s'aturin aquí.
Tot seguit, l'Anna Martín, regidora d'Igualtat, Joventut i Solidaritat de
l'Ajuntament del Prat, també ens transmet la seva satisfacció per la consolidació d'aquests premis a la nostra ciutat, a través dels quals els joves s'animen a expressar les seves emocions, sentiments, valors i/o imaginaris particulars. I al mateix temps felicita a tots els participants per la seva valentia i especialment a les sis jovials guanyadores, encoratjant-les a continuar endavant, alhora que destaca que cada cop és més necessari saber exposar per escrit el què volem dir, perquè ens obre moltes portes en el món adult.
I, sense pressa, però sense pausa, per posar-nos en context, en Marc García, l'Anna Mitjans i en Jesús García, ens interpreten magistralment tres poemes del mateix Jesús García: "No puedes atrapar a las palomas", "Guía para no perderte en un sueño" i "Crepúsculo discordante en los túneles del suburbano". I un altre del poeta Jesús Lizano: "Poemo", molt original.
Seguidament, en Marc García, amb un to més formal, llegeix les Actes del Jurat, destacant que els premis consisteixen en 150€, 100€ i 50€ (que els guanyadors podran bescanviar en comerços locals per productes culturals), un sopar per a dues persones al Gastrobar del Cèntric, així com collages al·legòrics o estatuetes commemoratives de les artistes pratenques Rosa Tarrats i Mireia Muñiz.
Argumentant que no ha estat fàcil escollir entre les quasi 100 obres presentades (29 poemes i 65 microrelats), tot seguit dóna pas a l'acte central d'avui: la lectura de les obres premiades per part les flamants guanyadores.
Així, tenim la sort de poder escoltar a:
·     Irene Pimentel Tamayo, interpretant LATIDO, 3r. Premi Poemes, que el jurat va destacar pel ritme de les paraules compassades al batec d'un cor que s'enfronta a un nou camí incert.
·     Paula Planas Santos, interpretant FILS, 2n. Premi Poemes, que el jurat va elogiar per la bonica seqüència d'imatges que, lligades a la repetició d'algunes paraules clau, ens porta cap a un titellaire somrient que aparentment guia el destí de la protagonista.
·     Paula Oroz Segurado, interpretant AMOR, 1r. Premi Poemes, que el jurat va escollir per la seva trama tan ben ambientada i ordida amb una tristesa sincera i moderada entorn d'una creixent curiositat pel desenllaç. Poètica expressió d'un dolor sense estridències, amb paraules senzilles, però alhora profundes.
· Marta Escobar Quiles, interpretant AQUAREL·LA, 3r. Premi Microrelats, que el jurat va destacar per estar molt ben tramat i ambientat; bon inici, bon final, molt visual, molt plàstic i molt coherent. Molt bon títol.
·     Berta Torres Riera, interpretant NOMÉS AVUI, 2n. Premi Microrelats, que el jurat va elogiar per la seva originalitat, ritme i bona estructura, destacant que té molt mèrit fer un microrelat utilitzant sols temps verbals i on la temàtica ens deixa un missatge molt clar: Carpe diem.
·  Yosra Azzouz Louahabi, interpretant DESTÍ TACAT DE BLAU, 1r. Premi Microrelats, que el jurat va escollir per la seva trama ben lligada i a bon ritme, amb un rere fons molt actual, on destaquen sobretot imatges potents com: trons-foc / batec-onades/ malson / la nostra pau/ refugi-mar. I on, en estar redactat en 1a. persona del singular, especialment s'ha valorat l'empatia que demostra l'autora amb la temàtica que ens exposa.
Finalment, entre els actes organitzats en motiu de la celebració de Sant Jordi, aquest conclou, com no podia ser d'una altra manera, amb els aplaudiments i admiració cap a les premiades, així com amb les entranyables fotografies pertinents. Però especialment, també, amb l'esperança de continuar encoratjant el jovent del Prat a escriure i poder tornar a celebrar-ho l'any vinent, perquè poder compartir vivències, emocions, sentiments, sensacions i/o relats, reals o imaginaris, és la raó d'escriure.
Núria Abelló

Nota: Tots els relats premiats els podeu llegir, una mica més avall, en aquest mateix blog i/o d'aquí uns dies, també publicats a la revista Delta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada