Pàgines

dilluns, 21 de setembre del 2015

ALCEM EL TELÓ DEL NOU CURS 2015-2016 DE “tintablava

Senyors passatgers, els preguem la seva atenció: el vol TB 1516 està llest per al seu embarcament”.

Doncs sí, novament estem davant de les portes d’un nou curs, o, dit d’una manera metafòrica, a la platea d'un teatre esperant que el teló s’aixequi per recrear-nos amb la nova funció que ens presentaran.

L’Associació d’escriptors del Prat “tintablava” hem deixat enrere un curs important, perquè era el cinquè de la nostra curta però intensa història, i perquè era un curs en el que hi hem esmerçat molts esforços per a dur a terme alguna activitat que no serà habitual: precisament el dia 12 de març del 2015 va tenir lloc la “Trobada cultural” que vàrem promoure per commemorar justament aquest cinquè aniversari de vida. Va ser una gran satisfacció veure l’auditori del “Cèntric” ple i gaudir amb les intervencions de teatre, poesia, cant coral i música, que nens i nenes, nois i noies i persones adultes de l’àmbit cultural del Prat ens oferiren. No voldria deixar de ressaltar tampoc, l’edició que hem promogut –amb la col·laboració de l’Ajuntament del Prat- del llibre commemoratiu dels 40 anys del Teatre Kaddish, llibre que ha estat un èxit per la seva acurada edició, per la singularitat dels seus continguts i pel que, en definitiva, significa per a la memòria històrica de la nostra ciutat.

Aquest nou curs 2015-2016 que iniciarem d’aquí a pocs dies, ja té una programació en ferm pràcticament completada del tot. Us avanço els titulars que fan referència a les conferències, que amb el seu horari habitual de les 19’15h. tindran lloc a la Sala d’actes de la biblioteca “Antonio Martín”, al Cèntric: el dimarts dia 6 d’octubre s’inaugura el curs amb la intervenció de la dissenyadora i il·lustradora Stella RUBIO, que ens desenvoluparà la xerrada “Creació i realitat”; el dijous dia 5 de novembre rebrem l’historiador i arxiver Joan Ignasi SALCEDO DEL MORAL que ens parlarà de “La tradició del periodisme local al Prat de Llobregat”; el dilluns dia 21 de desembre Javier ALONSO, expert en coaching i psicòleg, desenvoluparà l’apassionant tema “Persuasión” . Però el curs seguirà a partir del febrer i fins al juny del 2016, com fem habitualment. Per aquests mesos ja tenim la confirmació i el compromís de la seva intervenció, dels escriptors pratencs Toni ARENCÓN i Alba SABATÉ, del professor de màrketing, també pratenc i amic, Agustí CASAS i de l’Irma FABRÓ –ella tancarà el curs al juny del 2016- , ecòloga, que des de l’any 2007 és directora de serveis de l’Àrea de Medi Ambient i Ciutat Sostenible de l’Ajuntament de Viladecans.
Pel divendres dia 23 d’octubre del 2015 en horari i lloc habituals, també hi ha programada la presentació del meu nou llibre Dietari de primavera i tardor.

Sí, sí, no me’n descuido: continuarem amb el Certamen literari per a joves del Prat, que compta amb la col·laboració de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament del Prat (serà ja el cinquè de Microrelats i el tercer de Poemes) i que tant d’èxit està tenint entre els nois i noies estudiants de la ciutat.

I publicarem el nostre sisè llibre pel Sant Jordi del 2016, llibre que en aquest cas versarà sobre la música moderna al Prat (el seu desenvolupament, els seus conjunts, els seus intèrprets, la seva projecció...), des dels seus inicis l’any 1950, fins ara mateix. Ja hi està treballant de valent el bon amic Sergi OLIVERA, periodista i historiador, que ens oferirà les històries de la història, en definitiva, la vida, d’aquest àmbit musical, molt apassionant per a la joventut del Prat al llarg dels temps. 

I totes les persones associades tindran de part de “tintablava”, un regal que, com ha estat sempre en aquests casos i en altres ocasions, serà petit i senzill però ple d’identitat i utilitat. L’anireu rebent a mida que avanci el curs.
 
Ja us informarem detalladament i puntualment, de totes les nostres activitats. Rebeu, com sempre, la nostra profunda gratitud en nom de la junta directiva de l’entitat i en el meu propi.
                                                                                                                                                                               

El President,
Vicenç Tierra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada