Pàgines

diumenge, 12 d’abril del 2015

“LA CASA ENCANTADA”

Presentació del llibre de contes escrit per Lucía GAVILÁN, il·lustrat per Àngel GARCÍA i acolorit per Marisa SÁNCHEZ.

Sala d’actes de la Biblioteca Antonio Martín, al Cèntric, el dimecres dia 8 d’abril del 2015

Molts amics i amigues esperant ja, asseguts a la sala. A fora, l’autora dels contes anava saludant uns i altres. Estava nerviosa perquè era el seu primer llibre que veia la llum; però també estava il·lusionada perquè se n’adonava de què les persones que li estaven donant suport ho feien per estima a ella i als coautors del llibre: els dibuixos han anat a càrrec d’Àngel García i l’acoloriment  l’ha dut a terme la Marisa Sánchez.


L’acte s’enceta i la Núria Abelló, que es va cuidar de la presentació en nom de "tintablava", aviat fa passar els nervis a la Lucía. I per què? Doncs perquè explica a tothom la redescoberta que li ha ocasionat la lectura de La casa encantada.
Destaca que mai no hauríem de deixar de llegir llibres infantils, especialment per retrobar-nos amb la lectura de la innocència i la curiositat infantils que en aquest cas, traspuen els textos tan senzillament escrits per la Lucía Gavilán. Senzillesa que n’incrementa el seu valor; però després també, per transportar-nos a la infantesa per mitjà de les il·lustracions de l’Àngel García i, a més, assaborir els colors de la vida, que la mà de la Marisa Sánchez ha complementat amb optimisme.

LA CASA ENCANTADA és un cant a la vida i al mateix temps, una invitació a la fantasia, que sempre conté l’art de tornar-nos a la curiositat sense límits de la infància.

La Lucía Gavilán, escriptora del text, autora per tant dels contes, ha tingut de companys de viatge, aquest viatge tan bonic de retorn a la infantesa, a l’Àngel García i a la Marisa Sánchez.

La Lucía és actualment la presidenta de la Coral Lo Llobregat de les Flors i com ella mateixa va confessar en el seu parlament, té més textos preparats perquè vegin la llum, té més contes per tal que se’ns desperti la il·lusió i la fantasia. I espera poder publicar-los. Els seus nervis d’abans de l’inici de l’acte els estava ja reconduint amb entusiasme, com no podia ser d’una altra manera. L’encoratgem a que aquesta seva primera publicació tingui continuïtat.

El bon amic i admirat Àngel García (premi Ciutat del Prat), l’il·lustrador de La casa encantada, és el degà del cinema d’animació a Catalunya, i especialment reconegut per Peraustrínia 2004, la pel·lícula de dibuixos animats produïda pel també bon amic Fermí Marimón, pel·lícula que tants bons records porta a molts pratencs. Entre d’altres mèrits de l’Àngel estan els seus actius 92 anys i tot el seu treball vocacional en l’art del dibuix en tots els seus àmbits: des de la il·lustració de contes fins a la producció de cinema d’animació, passant per publicitat, crèdits, sèries de TV, disseny gràfic, còmic i altres.

I la Marisa Sánchez (María Luisa Sánchez Ugena), que ha acolorit els dibuixos de l’Àngel i els ha omplert realment de vida, és una artista local que, entre d’altres mèrits, ha participat en nombroses exposicions artístiques al Prat.

Fullejant i llegint La casa encantada estic pensant en Proust i la seva recerca del temps perdut, que no és res més que un exercici de memòria històrica que ens transporta cap a temps d’infantesa o joventut, cap aquells temps on fins i tot les nimietats tenien un valor incalculable.

Va ser un bon preludi de Sant Jordi, la festa emblemàtica del llibre a Catalunya, aquesta presentació del llibre de contes La Casa encantada, escrit per Lucía Gavilán. I vàrem poder comptar a ”tintablava” amb la primícia d’un llibre per a infants on la seva senzillesa i comprensió dels textos i la capacitat evocadora de les seves il·lustracions el fan un “pack” molt compacte, viu i suggestiu.

V.T.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada