Pàgines

dimecres, 10 d’abril del 2013

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “EL PRAT EN VERSOS I COLORS”

Amb una sala d’actes de la Biblioteca Antonio Martín al Cèntric plena a vessar, va tenir lloc el passat dia 5 d’abril la presentació del llibre El Prat en versos i colors, edició promoguda per l’Associació d’escriptors del Prat “tintablava” i realitzada per Rúbrica Editorial, i que ha tingut la col·laboració de l’Associació d’Amics de l’Art del Prat a través de la seva escola.
L’acte va estar presidit per Pilar Eslava, tinenta d’acalde d’educació i cultura, i hi van intervenir també Mariano Martínez, Vicenç Tierra i Montse Mayol, la professora que ha guiat els treballs de pintura del seu alumnat. La cloenda anà a càrrec d’un trio de flautes de la Unió Filharmònica del Prat.
El llibre és un maridatge entre poesia i pintura amb una realitat comuna: El Prat.




En base a vint poemes - la selecció dels quals l’ha fet Joan Puigmalet- de 16 autors locals i 4 autors nacionals catalans, quinze nois i noies (d’entre 8 i 17 anys) de l’Escola d’Arts del Prat, que depèn de l’Associació d’Amics de l’Art del Prat, han creat unes il·lustracions d’una qualitat i creativitat extraordinàries. Com diu la pintora pratenca Maite Marín al pròleg, “Hi ha un diàleg entre paraules i pinzellades, doncs en fusionar-se les taques de color amb el sentit de les paraules, dos llenguatges respiren el mateix aire, traspassen fronteres i arriben al mateix esperit de la vida”.
Els autors dels poemes i l’any en què van escriure’ls són: Jacint Verdaguer (1883), Antoni Taulet i Vilaplana (1900), Jaume Casas Pallerol (1925), Elena Molas Comas (1927), Jaume Codina (1945), Ferran Casanovas (1945), J.V. Foix (1947), Pau Vendrell (1957), Francesc Novell (1962), Josep Costa (1979), Pere Baltà (1980), Pau Vallhonrat (1985), Ramona Via (1994), Àngela Jové (2000), Mariano Martínez (2005), Juli Miralles (2007), Eulàlia Serra (2008), Óscar Solsona (2008), Pepe Maiques (2011) i Vicenç Tierra (2012).
Per la seva part, els autors i autores de les il·lustracions són: Iván Arteaga, Oriol Bagundanch, Jaume Bartra, Guillem Borràs, Samuel Borràs, Paula Carbó, David Cobo, Pau Codina, Albert García, Mario García, Laia Hernández, Albert Lajara, Montse Mayol (autora també de la il·lustració de la coberta del llibre), Laia Ortega Pellicer i Marc Vargas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada