Pàgines

diumenge, 28 d’abril del 2013


LLIURAMENT PREMIS II CONCURS MICRORELATS
 “Samarreta d’autor tintablava
DIJOUS 25 D’ABRIL de 2013

La pluja, com a molts dels relats presentats, també va voler ser protagonista i testimoni de l’acte del lliurament dels premis del II Concurs de microrelats “Samarreta d’autor tintablava per a joves del Prat, que va tenir lloc aquest dijous a la Sala d’Actes de la “Biblioteca Antonio Martín” del Cèntric.

D’entrada, en Vicenç Tierra, president de tintablava, va agrair l’assistència de tots els presents i especialment la implicació de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament del Prat, dels centres educatius i del professorat, així com la difícil tasca del jurat.
Alhora va destacar l’alt nivell dels relats presentats i especialment la qualitat dels premiats, que ja estan publicats al Delta i al bloc de tintablava. I, satisfet, va valorar la consolidació d’aquest certamen que enguany ha comptat amb la participació de 36 microrelats de joves, pertanyents a 5 instituts de la ciutat, confiant que els propers anys encara s’hi animin a participar més joves.
En aquest sentit va destacar la idea original d’aquest concurs que pretén:
  • Promoure la conveniència d’empènyer i competir també en cultura, i no sols en esport, perquè també és sà, especialment tenint en compte els temps que corren. “Mens sana in corpore sano”.
  • Donar testimoni dels somnis, sentiments, idees i contemplacions dels joves del Prat. Hi ha un pou de creativitat dins de cadascú!
  • Fomentar la idea de fer pinya entre el professorat i els alumnes davant d’un repte que els il·lusioni. Quants dubtes, quantes converses s’han fomentat entorn el concurs?
  • Enaltir l’autoestima dels joves. Prou satisfets que n’estaven els premiats!
  • Impulsar la cohesió dins i fora les aules. Fer xarxa cultural entre tots.
Tot seguit va intervenir Anna Martín, regidora de joventut del Prat, que satisfeta també per la participació i l’alt nivell dels microrelats presentats, va voler destacar la necessitat d’iniciatives com aquesta, que ajuden a promoure entre els joves l’interès per la lectura, el coneixement, la creativitat, l’escriptura i la cultura en majúscules. Ja que això ens fa créixer i ser millors ciutadans.
I com a representat del jurat va parlar en Pau Bou que va fer èmfasis en la dificultat per escollir els microrelats premiats, no per falta de mèrits, sinó tot el contrari, destacant que a les diferents rondes de votacions no hi va haver mai unanimitat.
Tot seguit va llegir l’acte del jurat i va donar veu al mestre Pepe Alonso que va interpretar al piano diferents peces musicals, precedint la lectura dels diferents microrelats premiats que els mateixos autors van llegir sensiblement emocionats:

·         Accèssit tintablava: “ANGRY BIRDS” per Sergio Palacios.
·         Tercer premi: “DESENLLAÇ” per Alba Díaz.
·         Segon premi: “AIGUA DE PLUJA” per Laura Cerdà.
  • Primer premi: “LA NIT ENDIMONIADA” per Raquel Martínez.
L’acte va finalitzar amb el corresponent lliurament de premis (que els guanyadors podran bescanviar en comerços locals per productes culturals) i d’un preciós Sant Jordi de feltre (els nostres petits “Óscars”) realitzat per l’artista Mireia Muñiz.

I evidentment (com, no?) amb el lliurament de les “Samarretes d’autor tintablava” a la guanyadora del certamen, Raquel Martínez, que porten imprès el seu microrelat: “LA NIT ENDIMONIADA”.
Moltes fotos. Molts somriures. Molts moments efímers. Grans i petites petjades que ja formen part de la nostra memòria històrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada