Pàgines

dissabte, 22 de desembre del 2012

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “SALIR DE MÍ” DE MARIANA COLOMER

DIVENDRES 14 DE DESEMBRE DE 2012 

A la sala d’actes de la biblioteca del Cèntric, Ms. Joan Salas, ex-rector de la parròquia de Sant Cosme, ens presenta la Mariana Colomer com una poeta intimista del Prat que, a través de la poesia inspirada, vol sortir al món per donar a conèixer el seu amor incondicional a Déu.

Salir de mí és el seu 4t. llibre, continuació del 3r., on segueix buscant Déu per mitjà de situacions quotidianes i del rostre de les persones que pateixen. Ens confessa que aquest recull de poemes té molts matisos que giren entorn dos eixos principals com són la paraula com a do i la presència del mal a la nostra societat, tot i que en podem trobar molts d’altres. Tots ells sorgeixen de les vivències més íntimes de la Mariana i de la recerca dels seus espais i/o moments d’inspiració. Com ella mateixa diu, cal crear un clima que permeti acollir la inspiració, com feien els pintors bizantins. Ms. Joan així ho corrobora. 

Durant la presentació s’estableix un diàleg entre tots dos molt enriquidor que ajuda a transmetre tot el que hi ha darrera de la seva poesia: una dimensió transcendent, espiritual, un Déu, un univers, un entorn críptic en connexió amb les persones. 

Ens llegeix amb el cor un emotiu poema dedicat al seu pare que pateix alzheimer on ens vol fer saber que cap vida és inútil si es pot estimar. Tothom aplaudeix. 

En segueixen molts d’altres on, partint de diferents problemàtiques, ens mostra vivencialment el camí de l’esperança i del poder de la paraula. En tot cas sempre és millor que cadascú llegeixi els seus poemes en la intimitat, cercant aquells moments que tant costen de trobar, però que tant compensen. Només així es pot arribar al fons de la poesia. En aquest sentit la Mariana defineix el seu llibre com una invitació a entrar dins dels nostres cors on trobarem el millor de nosaltres, que no trobarem a fora. L’acte va finalitzar amb un torn dinàmic de preguntes amb els assistents que encara va enriquir més la presentació. I és que tots tenim preguntes sense resposta. 

Núria Abelló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada