Pàgines

diumenge, 8 d’abril del 2012

CONFERÈNCIA-COL·LOQUI

L'associació d'escriptors del Prat tintablava us convida a la conferència-col·loqui "Un projecte diferent: una novel·la amb quatre mans i en dues llengües", a càrrec de Rosa Ribes, que tindrà lloc el proper dilluns, 16 d'abril a les 19.15h, a la Sala d'Actes de la Biblioteca "Antonio Martín", del Cèntric.

La Rosa va néixer al Prat el 1963. Va cursar la carrera de Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona, on es va doctorar amb una tesi sobre els viatgers alemanys que arribaren des d’Amèrica durant els segles XVI i XVII.
Va deixar Barcelona el 1991 per anar a Alemanya, ja que sempre li va interessar la cultura d’aquest país. A Frankfurt té la seva residència.
Després d’uns anys dedicada a la docència i a la investigació a la universitat a Alemanya, es decideix a deixar-ho tot per dedicar-se de ple a la literatura. I és que la Rosa sempre ha escrit i li ha agradat explicar històries.
El 2006 va aparèixer la seva primera novel·la, El pintor de Flandes. Després va publicar la trilogia Entre dos aguas, guanyadora del Premio Brigada 21 a la millor primera novel·la negra publicada el 2007, Con anuncio y En caída libre. A l’octubre del 2010 publica La detective miop. Però la Rosa no s’ha limitat a escriure novel·les detectivesques. També té obres d’investigació, com Corpus de testimonios de convivencia de lenguas (siglos XIII-XVIII), Cómo corregir errores y no equivocarse en el intento? o Testimonios de la conciencia lingüística en relatos de viajeros alemanes a América en el siglo XVI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada