Pàgines

dijous, 20 d’octubre del 2011

ESPERIT D’INNOVACIÓ

El passat dilluns 17 un grapat de pratencs es va aplegar al Cèntric per tal d’escoltar la conferència que la directora de l’arxiu de la ciutat va donar sobre el creixement econòmic que El Prat va experimentar al primer quart de segle. Amb la  presència del regidor David Vicioso i després que el president de l’Associació d’escriptors del Prat tintablava Vicenç Tierra digués unes paraules de benvinguda, la Margarida Linuesa  va presentar la Marga Gómez.
Aquesta historiadora va explicar la confluència de factors externs i interns que es donaren perquè El Prat passés de ser un població aïllada, amb una agricultura de subsistència i una deficient situació sanitària, a una localitat ben comunicada, amb una agricultura de regadiu, una incipient indústria, innovadores instal·lacions ramaderes i serveis de primer ordre.
L’element fonamental que afavorí aquesta gran transformació econòmica del Prat va ser l’esperit d’innovació. Un desig de canvi que va ser recolzat per les transformacions polítiques que es donaren, les estratègies econòmiques que s’implantaren i la consegüent revolució agrícola que es produí. Noms com Ferran Puig, Jaume Casanovas, Manuel Bertrand, Josep Monés... foren claus per a l’esdevenir de la nostra ciutat; motors de canvi i modernització.

A la fi de la conferència-col·loqui tintablava lliurà a la Marga Gómez el bust de Cal·líope, de l'artista local Xavier Mateo, com a record de la seva participació.

Gema Vicente

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada