diumenge, 1 de maig de 2011

Combat poètic

Un poeta es poeta mientras escribe; después, es un peatón”
Aurora Garrido
 

COMBAT POÈTIC
Pelea de gallos y gallinas a golpe de verso

Així se’ns convocava al migdia del dissabte 30 al Cèntric. L’acte, organitzat per tintablava i amb la col·laboració de gastrobar by onanuit, enfrontava els integrants de Sopa de poetes (Pepe Maiques, Òscar Solsona i Mariano Martínez amb el suport d’Aurora Garrido i Ventura Camacho) amb el Col·lectiu Delaonion (Álex Chico, Iván Humanes, Juan Vico i Jordi Coromines).

Sota la calor primaveral, un quadrilàter, un faristol i uns guants. Els púgils concentrant-s’hi, mentre el públic esperava tenir ocasió de votar democràticament per les seves preferències  (amb les paperetes de colors que se li havien repartit per a tal efecte) i un speaker de nivell explicava com transcorreria el combat.
S’inicien els assalts. Per parelles, amb escenografia o sense, propis o d’altres, combatius o sentimentals, d’àngels o d’ocells, de rius o de monstres, sobre poetes o sobre personatges públics i populars... Els “poetaboxejadors” anaven llegint o recitant els seus versos. I és que la força d’aquests púgils residia en el seu esperit: crític, sensible, punyent, proper, simbòlic, popular, caricaturesc...    
Així, entre pugna i pugna, verbal i escènica, anaven caient un a un els components d’un i altre equip, els soperos locals i els delaonionans visitants. Fins que l’speaker va declarar l’equip guanyador, el Col·lectiu Delaonion!!, però sense desmerèixer els soperos, que van ser uns contrincants de nivell (cal ser hospitalaris amb els amics visitants, oi??). 

Moltes gràcies a tothom per aquesta interessant i divertida
 experiència poètica que esperem es torni a repetir. 

Gema Vicente


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada