Pàgines

dissabte, 19 de març del 2011

Presentació del llibre d'en Bernardo Ruiz "El exhibicionista vergonzoso (Frust)"



En el marc de la sala d'actes de la Biblioteca Antonio Martín al Cèntric, el passat dia 24 de febrer Bernardo Ruiz va presentar la seva novel.la "El exhibicionista vergonzoso"(Frust), de la mà de l'Associació d'escriptors del Prat "tintablava". La presentació del llibre va anar a càrrec de Rosa Tarrats.
La novel.la està escrita en una prosa senzilla malgrat que el títol sigui una contradicció i el subtítol potser es faci una mica inintel.ligible. En realitat, Frust és l'abreviatura de "frustració". I frustració és allò que pateix qui, per una banda, anhela exhibir-se i,per una altra, la vergonya i la por al ridícul l'impedeixen assolir el seu desig.
Segons l'autor, tot escriptor és un  exhibicionista i als seus llibres, fins i tot el més fantasiós, es mostra directament, indirectament, clarament o veladament. No diguem ja de les autobiografies. L'escriptor que es queda a l'ombra, que es limita a penjar els seus relats a Internet, és un exhibicionista anònim o desconegut. Si el seu recurs és la xarxa, serà per timidesa (exhibicionista vergonyós) o perquè, en tot cas, no troba una editorial que li publiqui a la manera tradicional.


Mariano Martínez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada