Pàgines

dijous, 16 de desembre del 2010

Els regals de la Purificación Hernández

Va ser un regal de vetllada. Dilluns passat, un bon grapat de lletraferits omplien la sala principal de la Torre Muntadas, entre les suggeridores pintures de la Berta Xirinachs, per acostar-se a l'obra d'una altra artista pratenca, la Purificación Hernández. Aquesta reconeguda il·lustradora ens va obsequiar amb paraules, imatges i vídeos per entendre el diàleg creatiu que hi ha entre una obra gràfica en paper i en animació, el pas del llibre a la televisió, i a la inversa. Aquest complex i fascinant procés, que inclou molts i diferents professionals, va ser exemplificat amb dues obres: els llibres infantils de la Lila, que aviat seran sèrie d'animació televisiva, i la col·laboració televisiva al programa Una mà de contes, que després es va convertir en llibre.

Només un detall per copsar l'evident qualitat de l'obra de la Purificación Hernández: les paraules del dibuixant pratenc Àngel Garcia (un dels autors de Peraustrínia 2004), qui, després de tota una vida de dedicació professional a la il·lustració, li confessà a la Purificación que ens havia mostrat unes de les millors mostres d'animació televisiva que ell mai havia vist. Poc més podem afegir.

I per acabar, un parell de regals més. El primer, una carta als Reis mags de la Lila amb què la il·lustradora va obsequiar els assistents i els socis de Tintablava. L'últim regal del vespre va ser el que Tintablava li oferí: el bust de Cal·líope, de l'artista local Xavier Mateo. Gràcies a tots per la seva generositat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada